Contact

Rietdekken doen wij op de traditionele manier.

Rietdekken is al 160 jaar de specialiteit van de Bruin & ZN B.V. Rietdekkers. Rietdekken doen wij dan ook nog op de traditionele manier. Met de traditionele manier van rietdekken wordt het riet op rietlatten bevestigd. Het riet wordt op deze manier van rietdekken van beneden naar boven in lagen aangebracht met de pruimen omhoog. Dit voorkomt dat de regen door het riet heen loopt.

Heel vroeger werd er bij het rietdekken gebruikt gemaakt van wilgentenen. Met de wilgentenen werd het riet vastgebonden aan de rietlatten. Het voordeel van het gebruik van wilgentenen ten opzichte van een ander houtsoort is dat wilgentenen flexibel gemaakt kunnen worden door in het water te leggen. Rietdekken werd hierdoor gemakkelijker gemaakt. Tegenwoordig wordt er bij het rietdekken gebruikt gemaakt van gegalvaniseerd roestvrijstaal koperdraad.

Met de traditionele manier van rietdekken worden de rietlatten bij de nok dichter bij elkaar geslagen. Rietvorsten worden boven op de nok bevestigd en gevuld met riet zodat ze stabiel komen te liggen. Heeft u interesse in het rietdekken? Neem dan contact op met de Bruin & ZN B.V. Rietdekkers voor een passende offerte. Wij zijn werkzaam door heel Nederland, de Benelux maar voornamelijk in de omgeving van Zoeterwoude, Leiden, Zoetermeer, Voorschoten, Leiderdorp, Rijnwoude, Wassenaar, Hazerswoudedorp, Stompwijk, Leidschendam, Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg

Rietdekken is traditioneel vak.

Wenst u meer informatie te ontvangen over rietdekken , vul a.u.b. onderstaand formulier in.

Laat uw reactie achter